Εκδρομές Εσωτερικού 2024

...
Επισκεφτείτε μαζί μας την επιβλητική Ακρόπολη!
Ακρόπολη

Ο λόφος της Ακρόπολης είναι φυσικά οχυρός και απρόσιτος από όλες του τις πλευρές, εκτός από τη δυτική. Εδώ ήταν αρχικά η κύρια πρόσβαση στη μυκηναϊκή ακρόπολη, έπειτα η είσοδος στο ιερό και εδώ βρίσκεται σήμερα η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο. Ο βράχος προστατεύθηκε με τείχη ήδη από τη μυκηναϊκή εποχή και ίχνη αυτής της οχύρωσης είναι ορατά κυρίως στα νοτιοανατολικά των Προπυλαίων. Τα τείχη που φαίνονται σήμερα στην περιφέρεια του λόφου κτίσθηκαν μετά τα Περσικά, το βόρειο από το Θεμιστοκλή και το νότιο από τον Κίμωνα, στο α΄ μισό του 5ου αι. π.Χ., αλλά είναι ορατές και επεμβάσεις που δέχθηκαν στην εποχή του Περικλή, καθώς και στους μεταγενέστερους αιώνες, όταν η Ακρόπολη χρησιμοποιήθηκε ως ο κύριος χώρος άμυνας της πόλης.

Μονοήμερες εκδρομές στην Ακρόπολη

...
Δελφοί

Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες, βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. Η ιστορία των Δελφών χάνεται στην προϊστορία και στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων.

Μονοήμερες εκδρομές στους Δελφούς

Naufplio
Επισκεφτείτε μαζί μας το μοναδικό Ναύπλιο!
Ναύπλιο

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, έδρα του δήμου Ναυπλιέων και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 14.203 κατοίκους. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και υπήρξε πρωτεύουσα της Ελλάδας κατά την περίοδο 1827 - 1834. Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι. Από το 1930 το κάστρο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, που λειτουργούσε έως το 1970, φιλοξενώντας πολλές προσωπικότητες. Σήμερα, αποτελεί μαζί με το Παλαμήδι το σήμα -κατατεθέν της πόλης του Ναυπλίου και μπορείς κανείς να μεταβεί με βαρκούλες που βρίσκονται μπροστά στο λιμένα. Η θέα από το Μπούρτζι προς την πόλη, με το εμβληματικό Παλαμήδι είναι απλά μαγευτική.

...
Μετέωρα

Τα Μετέωρα αποτελούν, μετά το Άγιο ΄Ορος, το μεγαλύτερο και με συνεχή παρουσία από την εποχή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών μέχρι σήμερα μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο. Από τις ιστορικές μαρτυρίες συμπεραίνουμε ότι οι μονές των Μετεώρων ήταν στο σύνολό τους τριάντα. Από τις τριάντα αυτές μονές οι έξι λειτουργούν έως σήμερα και δέχονται πλήθος προσκυνητών. Υπάρχουν όμως και πολλά μικρότερα μοναστήρια εγκαταλελειμμένα. Τα περισσότερα από αυτά είχαν ιδρυθεί στον 14ο αιώνα.

Μονοήμερες εκδρομές στα Μετέωρα

...
Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές. Οι βορειοανατολικές της ακτές πλησιάζουν αρκετά (περ. 2 χιλιόμετρα) τις ακτές των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας. Αποτελείται από τρεις Δήμους που περιλαμβάνουν και τα μικρότερα νησιά Οθωνοί, Ερεικούσσα και Μαθράκι. Έχει σχήμα μακρόστενο, πλατύτερο στο βόρειο τμήμα της, ενώ στενεύει προς τον νότο. Τα παράλιά της έχουν συνολικό μήκος 217 χιλιόμετρα και σχηματίζουν αρκετούς όρμους και ακρωτήρια. Το έδαφός της είναι κυρίως ορεινό, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα.

...
Βόλος

Ο Βόλος είναι πόλη της Θεσσαλίας, κτισμένη στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, κοντά στη θέση της αρχαίας Ιωλκού και στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, του Πηλίου. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας. Η πόλη του Βόλου αποτελεί την πρωτεύουσα του Νομού Μαγνησίας και τοποθετείται γεωγραφικά στην περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, ειδικότερα δε στο πεδινό τμήμα του νομού. Χαρακτηρίζεται από έντονες αστικές λειτουργίες, μια σημαντική παρουσία της βιομηχανίας και του τουρισμού, αλλά και από ένα αξιοσημείωτο αριθμό νέων ανθρώπων, κυρίως λόγω της ύπαρξης της πλειονότητας των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

...
Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα είναι πόλη της δυτικής Θεσσαλίας, πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων. Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, ο οποίος αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στην Απογραφή του 2011 τα Τρίκαλα είχαν πληθυσμό 61.653 κατοίκους, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων είχε 81.355 κατοίκους. Η πόλη των Τρικάλων εμφανίζει πυκνότητα πληθυσμού 15 κατοίκων/τ.χλμ. Βρίσκεται πολύ κοντά στα Μετέωρα και την Καλαμπάκα και στον ορεινό όγκο της νότιας Πίνδου όπου βρίσκονται γνωστοί προορισμοί (Ελάτη, Περτούλι και Πύλη).

...
Λουτρά Πόζαρ

Τα Λουτρά Πόζαρ, (Προέρχεται από το σλαβικό 'Пожар' που σημαίνει φωτιά ή θερμότητα) γνωστά και ως Λουτρά Λουτρακίου, Λουτρά Αριδαίας ή απλά Λουτρά, είναι ιαματικά λουτρά, που βρίσκονται πλησίον του Λουτρακίου νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας. Πρόκειται για μεταλλικές πηγές, που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση, ενώ τα νερά βοηθάνε στην καταπολέμηση κυκλοφορικών, αναπνευστικών, ρευματοειδών, γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων. Στην περιοχή έχει ανακαλυφθεί ένα σύμπλεγμα περίπου 15 σπηλαίων, με άφθονα ευρήματα προϊστορικών χρόνων, τα οποία εκτίθενται στο μικρό μουσείο των Λουτρών. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως σπηλαιοπάρκο (Σπηλαιοπάρκο Αλμωπίας) και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.

...
Μακρυνίτσα

...
Τζάστενη

...
Αρχαία Ολυμπία

Εκδρομές Εξωτερικού 2024

...
Art Complex Anel

3 ημέρες στη Σωζόπολη

...
Σόφια

3 ημέρες στη Σόφια

...
Μπόροβετς

Το Μπόροβετς είναι ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο, τοποθετημένο στο βουνό Ρίλα. Το θέρετρο προσφέρει πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και καλή επιλογή σκι πιστών και τελεφερίκ. Το Μπόροβετς είναι θέρετρο αλπικού τύπου που παρέχει καλές συνθήκες για snow sports όπως: σκι, νυχτερινά σκι, cross-skiing, snowboarding, δίαθλο, ski jumps, ski-doo κ.α. Το θέρετρο διαθέτει σκι πίστες για αρχαρίους, μέσους και έμπειρους σκιέρ.

2-5 ημέρες στο Μπόροβετς

...
Σαντάνσκι

Το Σαντάσκι βρίσκεται περίπου 20χλμ. από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη νοτιοδυτική Βουλγαρία σε κοιλάδα στους πρόποδες των Ορέων Πιρίν, στις όχθες του Ποταμού Σαντάσκα Μπίστριτσα.

1-2 ημέρες στο Σαντάνσκι

Πετρίτσι
Πετρίτσι

1-2 ημέρες στο Πετρίτσι

...
Μπάνσκο

Το Μπάνσκο είναι το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας με τις μεγαλύτερες σκι πίστες, πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομία. Η πόλη βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Πίριν, στην νότιο-δυτική Βουλγαρία και σε απόσταση 160 χμ από την Σόφια. Το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για σκι και σνοουμπορντ. Πολλά από τα ξενοδοχεία είναι διαθέσιμα για κρατήσεις online. Έντονη apres ski, καθώς στο θέρετρο υπάρχουν πολλά παραδοσιακά εστιατόρια με το όνομα "μεχανά" και μπάρ. Μπάνσκο είναι η ιδανική σας επιλογή για χειμερινές διακοπές στη Βουλγαρία.

2-5 ημέρες στο Μπάνσκο

Βράτσα
Βράτσα

Η Βράτσα είναι μια πόλη που βρίσκεται στην οροσειρά των Βαλκανίων. Αποτελεί σημείο εκκίνησης για τις διαδρομές, που οδηγούν στο φαράγγι του Βράτσα, στο σπήλαιο της Λεδενίκας και το δεύτερο υψηλότερο καταρράκτη στη Βουλγαρία. Η περιοχή της Βράτσας είναι πολύ ελκυστική με τους βράχους της και πάνω από 500 σπηλιές. Στην περιοχή διοργανώνονται αρκετοί εθνικοί και διεθνείς διαγωνισμοί αναρρίχησης.

3 ημέρες στη Βράτσα